Sunday, October 24, 2010

Percutian ke Bandung dan Jakarta, Indonesia

Seronoknya ke BANDUNG & JAKARTA !
Percutian 4 hari 3 malam dengan kawan-kawan...seronok sangat...jommm ke sana ~


hari pertama penerbangan ke sana...naik air asia je jimat sikit...hihi

di airport...

erm dah tak sabar ni...

di Bandung~kelaparan...


Tujuan ke sana : Membeli-belah sambil makan-makan sambil berseronok sambil 'survey-survey' barang untuk 'wedding' sambil melancong! hehe itulah tujuan kami ke Bandung dan Jakarta. Seronok sangat pergi sana sebab dapat membeli-belah dengan sakannya sampai habis duit berjuta-juta ($_$) rupiah lah...



Sesudah sampai di Pasar Baru...huuuu rambangnye mata mengadap kain-kain tu....hmmm



Ini di rumah batik pula... mana satu yang mahu aku pilih ni...???


kesesakan lalu lintas di Bandung... :)

perjalanan ke cibaduyut...


kasut terbesar di cibaduyut bandung...


di ' Rumah MODE ' bandung...


penjual di tepian jalan...eh tengah2 jalan...


di Gunung Tangkuban Parahu Bandung...* Gunung berapi ~



makan nasi padang... * nasi padang ni di hidang sengan bermacam jenis lauk dan kebanyakan lauk-pauk yang dihidangkan lebih kurang sama dengan lauk masakan melayu di negara kita (Malaysia)...cuma kita cuma usik atau makan lauk yang kita nak makan sahaja kerana lauk-pauk yang telah diusik akan dikira di dalam bil ! ~

antara pengangkutan awam di bandung...kalau tak silap mereka panggil cibai...




Makan malam di restoran Kampung daun ~ sangat cantik pemandangan di sana walaupun di malam hari ~ laluan masuk di iringi pelita sepanjang perjalanan ~ kecuali hari hujan.... :)

Holland Bakery ~ beli kek untuk yang tersayang... :)



Di ' Kartika Sari '...membeli buah tangan kerepek dan sebagainya untuk keluarga tercinta ~
* Kartika Sari terkenal dengan produk kerepek, kek dan seumpama dengannya...

Sampai di Hotel Bandar Jakarta Indonesia ~

Pemandangan dari hotel~suasana bandar Jakarta...

Ke Mall di Jakarta... cuma jalan-jalan, mencuci mata dan tengok band untuk pembukaan kedai baru di situ... barang-barang lebih kurang shopping complex di Malaysia lah.

makan seafood di Pondok Laguna Jakarta...

antara lauk pauk yang telah habis kami bedal dengan lahabnya...

Destinasi seterusnya...ke 'WTC Mangga Dua' Shopping complex di Jakarta...sangat besar dan sangat sesak... ~ di sini terdapat bermacam-macam jenis beg tangan, pakaian, kasut dan lain-lain barang lagi...tapi harganya lebih mahal sedikit berbanding di Bandung...

dan Destinasi terakhir kami ialah ke airport Jakarta, menanti kapal terbang untuk pulang ke tanah air...MALAYSIA kami pulang!!!

3 comments:

iedchan said...

hari tu i pegi bandung makan kat kampung daun jugak..then kene cirit...2nd time pegi tamo da makan ctu..hehe :P

* FieZa * said...

yeke....kitorg ok plk... :) hmm then 2nd time pegi mkn kat mn plk?

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.