Monday, September 10, 2012

:: MAJLIS AKAD NIKAH 08/10/2011 ::

Oleh kerana dah lama sangat tak 'update' blog ni...maka banyak cerita yang nak aku kongsi dengan anda semua..pertama sekali aku nak maklumkan yang aku telah pun selamat diijabkabulkan dengan sahabat baikku merangkap kekasih yang telah lama setia dengan ku...hehehe majlis akad nikah berlangsung di masjid berdekatan rumah aku. Tanggal 8 Oktober 2011 dengan 3 kali lafaz sahlah aku menjadi isteri kepada suami tercinta... LOVE u lah sayang! hehe..
~ Masjid nilah kami diijabkabulkan... :)
~ Proses akad nikah...huhu seram sejuk masa tu...ceq abg kite lagilah nervous... -.-"
~ My hubby yg khusyuk membaca...berpeluh2 pun ade tuh.. huhu
~ aku pula macam tak de perasaan je..padahal Allah jela yang tau dubdabdubdab jantung ni... :)
~ Selesailah sudah akad nikah oleh suamiku...syukur Alhamdulillah. Moga Allah akan sentiasa merahmati dan memberkati hubungan kami ~ Amin Ya Rabbala'lamin. ~ Seterusnya proses menyerahkan mas kahwin, bersalaman dan bergambar...~
~ Keluarga sebelah suami ~
~ Keluargaku ~
Proses menjayakan akad nikah ni banyak yang aku buat sendiri je (dengan pertolongan saudar mara jugalah..contohnya pakaian dan hantaran (tapi hantaran nanti aku sharing-sharing kat entry lain ye). Mekap aku pakej sekali dengan pakej pelamin sanding.. Majlis akad nikah ni kitorang buat sempoi-sempoi aje takde mini pelamin pon.. buat kat dalam masjid sebab rasanya lebih afdallahkan.... :)itu jelah yang dapat aku kongsi ngan korang. apapun syukur kerana semuanya berjalan lancar dan hingga kesaat ini memori akad nikah tu antara yang terindah bila dikenang kembali...hehe :) ~ The End ~ :) ::Terima kasih kerana sudi luangkan masa untuk entry saya ini::

4 comments:

Chic Na said...

belum terlambat nak wish. selamat pengantin baru fieza. ;)

izan mama mia said...

slmt pengantin baru

Fieza said...

Tqsm chic na...

Fieza said...

Tqsm izan... :)